top of page

MYPOUCH - příběh jedněch kalhotek

Na konci roku 2012 mi byla založená stomie. Po překonání krize přežití přišel moment, kdy jsem začala chodit zpátky do práce a vrátila se k nošení šatů. Jenže jsem musela svůj šatník dost přizpůsobit, aby nebyl pytlík pod oblečením vidět. Nechtěla jsem totiž, aby každý věděl, že mám vývod z břicha. Ale to vám všem asi vysvětlovat nemusím… Trvalo mi několik let, než jsem začala o svých problémech otevřeně mluvit. S otevřením se světu začaly přicházet i myšlenky, že nebudu snad do konce života přece dělat kompromisy. Mám ráda upnuté šaty a nosit je prostě budu. Začala jsem se tedy poohlížet po výrobcích speciálního stomického prádla. Nenašla jsem přesně, co jsem hledala a rozhodla jsem se nechat si ušít kalhotky přesně podle mých potřeb. Našla jsem si skvělou švadlenu na Moravě, která pro mě vytvořila ideální design. Každý kus je dělán ručně pouze z českých materiálů. Stoprocentně česká produkce je pro mě důležitá, chci svojí prací podporovat místní výrobce. No a pak už jen vytvořit stránky a eshop je na světě!

Kalhotky jako ostatní stomické prádlo mají vysoký pas a všitou kapsičku, kam se vloží pytlík. Je to skvělý způsob jak krásně skrýt celý pytlík pod prádlem a zahladit jeho kontury. Kalhotky také pomáhají odvádět pot v okolí stomie a krásně drží pytlík na svém místě. Pomáhají tím předcházet nechtěnému utržení pytlíku. Jakožto pacientka s Crohnovou chorobou mám problém mít cokoli těsného v pase kvůli bolestem. Nechala jsem tedy kalhotky upravit a rozšířila jsem je o čtyři centimetry v pase, gumu jsem vybrala pohodlnou a širokou. Nemám ráda umělé materiály, a proto jsem zvolila krásnou pevnou bavlnu s přidáním elastanu. Jsem velmi spokojená s celkovým vzhledem kalhotek na těle, jemně podtrhují ženskost v její přirozenosti. Samozřejmě jsem je nejdříve sama dostatečně testovala a pak je dala ke zkoušce mým spřízněným stomičkám. Jsem moc ráda, že jsou s nimi všechny moc spokojené. Já jsem si v nich letos moc užila například opalování na dovolené. Tím, že jsou z pevné látky, to nedělalo problém na pohled. Ale také v nich například moc ráda spím. Trápí mě nejistota s utržením pytlíku a následného nepořádku. Kalhotky sice nedokážou samy o sobě zabránit vnitřnímu odtržení pytlíku, drží ho ale na místě a případné škody pomůžou zadržet uvnitř… Díky široké gumě mi absolutně nepřekážejí v pohodlném spánku.

Všechny další potřebné informace najdete na již zmiňovaném webu. Pokud budete potřebovat pomoc, neváhejte se na mě obrátit na kontakt@mypouch.cz

Vaše,

Tereza

Sociální sítě
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page